Wat is counselling?

Een professionele en laagdrempelige manier van psychische hulpverlening, waarbij men de cliënt manager leert worden van zijn/haar probleem. 

Wat is Counselling?
Counselling is een professionele, laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening met als doel het weer in balans brengen van een cliënt. Counselling is ook:

  • Niet oordelen
  • Vertrouwelijk
  • Veranderen: het kan je helpen bepalen welke veranderingen jij wilt bereiken en op welke wijze
  • Beantwoordend aan individuele behoeften
  • Luisteren: je hebt tijd om met iemand te praten die actief luistert
  • Begrijpen: het helpt je zin te geven aan wat er in jouw leven gebeurt.


Mensen in de privé of zakelijke sfeer kunnen met problemen of vragen over hun leven of relaties terecht bij een counsellor. Als Registercounsellor ABvC ® ben ik geregistreerd lid van een erkende beroepsvereniging, opgeleid om het vak professioneel uit te oefenen en gehouden om via nascholing mijn competentie in stand te houden. Consulten met de counsellor zijn erop gericht om inzicht te krijgen in de problemen die er spelen en om duurzame verandering te realiseren.

Air Your Mind Counselling voldoet aan de eisen van de beroepsvereniging.

Verschil met coaching
Het verschil met coaching, is dat de nadruk ligt op het zelfoplossende vermogen van de cliënt. Een counsellor kijkt meer naar de gevoelens, gedachten en het gedrag van de cliënt en helpt hem/haar deze weer op één lijn te krijgen. Niet de coach, maar de cliënt bepaalt het tempo.